Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konya Şeker’de seçime doğru… Recep Konuk üreticiye müjde verdi

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Recep Konuk, Temmuz ayının kavurucu sıcaklarına rağmen yapılan yatırımların heder olup gitmemesi, pancar üreticisinin kazanımlarını kaybetmemesi için seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi

Damlapınar Mahallesi ile ziyaretlerine başlayan Recep Konuk, daha sonra Beyşehir girişinde muhteşem yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı ve Beyşehir programında ilk olarak Beyşehir Belediyesini ziyaret etti. Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ve yöneticiler tarafından misafir edilen Recep Konuk, göreve geldikten sonra bölge için planladıkları yatırımların ve Manavgat Suyunun Beyşehir Gölüne aktarılması projesinin detaylarını anlattı.

Belediye’den ayrıldıktan sonra bölge çiftçileri ile de hasret gideren Recep Konuk, daha sonra sırasıyla Aşağıesence, Çiçekler, Akburun, Kıreli, Selki, Sadıkhacı, Sevindik, Bayındır, Göçü, Yenidoğan ve Karaali Mahallelerinde kooperatif ortaklarıyla bir araya geldi. Gittiği her noktada çiftçilerle hasbihal eden, çiftçilerin bütün sorularını cevaplayan ve yaşanan sıkıntıları tek tek not eden Recep Konuk, “25 yıl önce kişiler değişsin diye aday olmamıştım. Bugün de kişiler değişsin diye aday olmuyorum. Mesele kişiler değil, ben gidişat çığırından çıkmasın diye aday oldum” şeklinde konuştu.

“AĞAÇLARA DA BAKAMADILAR”

Başkan Recep Konuk, “Üretim yapan bazı fabrikalarımız kapandı, bazıları ise kapasitesi küçülerek devam etti. Arzu ettiğimiz ilerleme devam etmedi. Torku markası küçültüldü. Ağaçlandırma gibi önemli bir süreci sürdüremediler, ağaçlar kaderine terk edildi. Ağaca, kurda kuşa acımayanların, merhameti olmayanların makinaya merhameti, acıması olur mu?” dedi.

GAZETECİLER GÜNÜNÜ DE KUTLADI

Yaptıkları haberler ve Genel Kurul’a gösterdikleri ilgi ile adayların düşüncelerini ve yapmak istediklerini kooperatif ortaklarına tarafsız biçimde aktaran ve Konya Şeker’i Konya’nın gündemine taşıyarak kooperatif ortaklarının en doğru kararı vermesinde en büyük paya sahip olacağına inandığı gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Recep Konuk, programı takip eden gazetecilere teşekkür etti.

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırıldığını hatırlatan Başkan Konuk, “22 yıllık Konya Şeker yönetimi dönemimde lobilere karşı verdiğimiz mücadelede, Torku’nun serüveninde, Konya Ovasına su getirilmesi için gündem oluşturmada gazeteci kardeşlerimin ve ülkesine, şehrine kökten bağlı basın kuruluşlarının olmazsa olmaz olduğuna canlı şahitlik etmiş biriyim. Bir şehrin, kurumları ve ekonomisi ile birlikte basınının, sporunun, sosyal hayatının, sanatının her şeyinin ya birlikte kan kaybedeceğini ya da birlikte büyüyeceğine inanan biri olarak Konya Basınının da gündem yaratmada ve şehrimizi, kurumlarımızı büyük hedeflere taşımada en büyük gücümüz olacağını düşünüyor bütün gazeteci dostlarıma muhabbetlerimi iletiyor, Basın Bayramlarını kutluyor, güçlü kalemleri ile hiçbir zaman ödün vermedikleri bu aziz vatana, millete bağlılıklarının kıymetinin paha biçilemez olduğunu belirtiyor, hepsine çalışmalarında başarı ve muvaffakiyetler diliyorum” İfadelerini kullandı.

“TRAKYA’DAKİ ÇİFTÇİLER DAVULLARLA, ZURNALARLA BİZİM AÇIKLADIĞIMIZ RAKAMLARI KUTLARDI”

Yeni başkanlık döneminde Konya Şeker iştiraklerinin Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ortaklarının pancar münavebesinde ektikleri bitkisel ürünler ile süt ve besilerine pozitif ayrımcılık uygulanacağını söyleyen Recep Konuk “yani ortaktan alım ile ortak dışı alım farklılaşacak. Hamyağ Fabrikamız, Yem Fabrikamız, Un Fabrikamız, Bulgur Fabrikamız, Meyve Suyu Fabrikamız, Et-Süt Entegre Tesisimiz, Patates Fabrikamız ortaklarımızdan aldığı buğday, arpa, mısır, patates, ayçiçeği gibi bitkisel ürünler ile süt ve besiye ortak dışı müstahsilden aldığı ürünlere göre %5 gibi bir ilave ödeme yapacak. Buna ortaklık primi diyeceğiz ve ödemeyi ürün faturası ile birlikte yapacağız. Aslında biliyorsunuz biz bunu daha önce müdahale alımları ile fiyatları yukarı çekerek yapıyorduk. Keza ayçiçeğinde fiyatı biz açıklıyorduk, Trakya çiftçisi bayram ediyor, bizim açıkladığımız fiyatı davul zurna ile karşılıyordu. Ben sizin karşınızda sıfır gümrükle Ukrayna’dan ay çekirdeği geliyor ben ne yapayım diye yakınmadım. Devlet kararı yapacak bir şey yok demedim. Neden? Çünkü biz Ticaret Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı nezdinde ithal çekirdeğe uygulanacak tarife için siz tohumu toprağa attığınızda başlardık ve bırakın sıfır gümrüklü ithalata, ithalattaki referans fiyatın bile sizin kayıp yaşamanıza sebep olmayacak bir fiyat olması için mücadele ederdik. Emaneti bize tevdi ederseniz yine o mücadeleyi elbet yapacağız. Ama bir şeyi daha yapmaya başlayacağız, 4 yılda bir aynı tarlaya ekebildiğiniz şeker pancarının münavebesinde ektiğiniz her ürüne ve ürettiğiniz süt ile besiye kooperatifimize ortak olmayan müstahsillere göre ortaklık primi ödemeye başlayacağız” dedi.